Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten

Biografie

Hieronder kan je de biografie van Sander lezen. Het is opgesteld in de vorm van een interview (eind 2007)

Hoe ben je beginnen fietsen?

Ik heb al van op jonge leeftijd een passie voor de fiets maar ben pas aan competitie beginnen doen in het jaar 2002. Daarvoor fietste ik eigenlijk enkel als training voor het skeeleren, de sport die ik toen in competitie beoefende. Omdat ik wel graag fietste heb ik dan in 2002 de stap gezet om me bij een wielerclub aan te sluiten. Dit was bij De Toekomstvrienden Baal. Ik begon mijn fietscarrière als junior, toch waren mijn jaren bij de juniors vooral bedoeld als doorgedreven training voor het skeeleren. Die sport had op dat moment nog steeds mijn prioriteit maar op deze manier zette ik toch mijn eerste stapjes in het wielermilieu. In mijn eerste jaar bij de juniors behaalde ik in de 13 wedstrijden waaraan ik deelnam toch 5 top-10 plaatsen. Als tweedejaars junior wist ik zelfs al 2 wedstrijden te winnen.

Welke andere sporten deed je nog?

Ik ben altijd redelijk sportief geweest. Op jonge leeftijd begon ik met paardrijden, iets later kwam daar nog eens het skeeleren bij. Toen ik het paardrijden voor bekenen hield ging ik aan atletiek doen. Enige tijd later stopte ik terug met de atletiek, op dat moment deed ik alleen aan skeeleren. Enkele jaren later begon ik dan te fietsen, de enige sport die ik nu nog beoefen. Oh ja, tussendoor speelde ik ook nog darts in competitie, een heel ander type sport maar toch...

Wat waren de hoogtepunten in je sportcarrière tot nu toe?

Moeilijke vraag! Laten we chronologisch te werk gaan. In het skeeleren werd ik na enkele jaren trainen voor het eerst Belgisch kampioen in het jaar 2000. Dit herhaalde ik daarna nog 14 keer. In 2002 beleefde ik dan mijn hoogtepunt in mijn skeelercarrière, ik werd Europees kampioen op de marathon. Ik kon trouwens in vele internationale wedstrijden beslag leggen op de eerste plaats. Maar de 15 Belgische en de Europese titel blijven toch het mooiste.

In het fietsen won ik mijn eerste wedstrijden als tweedejaars junior. Tot dit jaar won ik enkel kleinere regionale wedstrijden. Vanaf seizoen 2007 begon ik wat meer te winnen, en ook wat grotere wedstrijden. Mijn provinciale titel, zowel in de tijdrit als de wegkoers, van dit jaar zijn toch al van een iets hoger niveau. Verder won ik ook nog een rit in de ronde van Luxemburg en won ik twee regionale wedstrijden. Eigenlijk is het moeilijk om er één uit te kiezen als mooiste overwinning. Als ik win ben ik altijd blij, waar het ook is. Ik vind het wel belangrijk dat ik een constant seizoen reed. In elke periode van het jaar; voorjaar, zomer en najaar won ik wedstrijden.

Wat zijn je ambities voor het komende wielerseizoen?

In 2008 wil ik beter doen dan dit jaar, sinds ik ben beginnen koersen reed ik elk jaar al beter dan het voorgaande jaar. Als ik deze evolutie ook in de komende jaren kan aanhouden ziet het er wel goed uit. Het is moeilijk om hier een aantal zeges op te plakken. Zoveel mogelijk overwinningen en ereplaatsen moet het doel zijn. Als ik dan een grote wedstrijd kan winnen is het wel in orde, meer mag natuurlijk altijd. We zien wel waar we uitkomen, ik hoop alvast op het beste.


Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites