Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

Dagboek


Terugblikken op 2012

Gepost op 08/11/2012
Na het seizoen krijg ik altijd enkele weken rust. Ik kan dan eens lekker niets doen en klusjes opknappen in huis. Er is dan ook tijd om even terug te blikken op het voorbije jaar.

Ik heb zeker een goede winter gehad. Ik werd nooit ziek en kon goed trainen. In totaal ging ik drie keer op stage. Begin december zat ik in Frankrijk. In januari ging ik met de ploeg naar Calpe. Normaal ging ik in februari de ronde van Sardinië rijden maar deze koers werd afgelast. In de plaats ging ik nog eens op stage in Frankrijk.

Eind februari koerste ik in Almeria en in Murcia. In Murcia werd ik meteen 13de in de eindstand. Deze tweedaagse wedstrijd bestond uit een tijdrit en een lastige rit met veel klimwerk. De conditie was al redelijk goed.

In de loop van de maand maart reed ik nog in Drenthe, Gent-Ieper en Italië (Coppi e Bartali). Dit moest mijn voorbereiding worden op de Ardennenklassiekers. Tijdens de ronde van Drenthe werd ik ziek. Ik geraakte niet meer vooruit, ook Coppi e Bartali viel in het water. Pas tijdens de Volta Limburg Classic was er beterschap maar mijn conditie was minder goed dan een maand ervoor. Tijdens de GP Pino Cerami ging het nog redelijk goed maar ik was niet op mij top. Dat was wel de bedoeling op dit moment van het seizoen want een week later start het vierluik Brabantse Pijl, Amstel Goldrace, Waalse Pijl, LBL.

De Brabantse Pijl viel wat tegen, door een val werd ik teruggeslagen. De benen waren wel niet slecht. Elke koers voelde ik me beter en beter en in Luik kon ik toch tot diep in de finale mee. Ik eindigde 43ste. In Frankfurt zat ik vanaf het begin van de koers in de kop van de koers. Ik voelde dat de conditie beter en beter werd. Ik was ook nog fris. Ik besloot om niet te veel rust te nemen na het voorjaar en meteen door te gaan.

In mei reed ik de Ronde van Noorwegen en Bayern. In Noorwegen werd ik vierde in de eindstand. Deze conditie had ik natuurlijk een maand eerder willen hebben. De ronde van Noorwegen werd mijn beste resultaat van 2012.

In juni reed ik in Gippingen en Slovenië. Ik werd 19de in Zwitserland en 21ste in Slovenië. Een week na de Ronde van Slovenië kwam het BK te Geel. Ik zat mee in de vroege ontsnapping en had goede benen. Ik reed meer dan 200km in de aanval op een vlakke omloop. Na het BK nam ik een weekje rust. In juli werd er niet veel gekoerst door mij. Ik ging wel op stage naar de Alpen en reed 'La Marmotte' mee. Ik zette de snelste tijd neer.

Ik hervatte de competitie in de TRW. Door rugproblemen kon ik hier niet voluit gaan, ik voelde wel dat de conditie goed was. In Getxo was ik goed. Aan de voet van de laatste helling, en tevens aankomst zat ik perfect in positie om dicht te eindigen. Ik werd omver gereden in de laatste bocht en verloor zo een bijna zekere ereplaats. In de eerste rit van de Ronde van Burgos viel ik weer. Ik verloor meteen tijd. Door twee dagen na elkaar te vallen zat ik niet meer comfortabel op de fiets. De laatste rit, aankomst bergop, werd ik nog 22ste maar hier zat zeker veel meer in want de conditie was goed.

Een week na Burgos reed ik drie dagen in Italië. De eerste twee dagen reed ik in de aanval, telkens werd ik pas op het einde teruggepakt. De laatste dag waren de benen het minst goed maar ik bleef in het peloton en werd 18de. Soms haal ik betere resultaten met slechte benen. In Overijse zat ik in een kopgroep met 11. Ik werd 10de maar verdiende wel beter.

Het hoogtepunt van september was het WK ploegentijdrit voor merkenploegen. Dat we ons hadden kunnen plaatsen was eigenlijk al mooi. Ik had een goede dag en kon veel op kop rijden. Onze ploeg werd uiteindelijk 25ste. Ik eindigde het seizoen met de Tour de Vendée.

Volgend jaar moet ik vooral mijn beste conditie hebben op de juiste momenten. Tijdens periodes waarin ik koersen rijd die me echt liggen. Door bijvoorbeeld in maart op een slecht moment ziek te worden is me dat niet gelukt voor de Ardennenklassieker.

Ook volgend seizoen rijd ik nog voor dezelfde ploeg. Ik wil weer een stap vooruit zetten en me bewijzen in het klimwerk. Vanaf nu is het gedaan met terugkijken naar 2012. Mijn voorbereiding voor 2013 begint en nu moet ik gewoon keihard werken om volgend jaar goed te zijn.


Stage in de Alpen / Marmotte

Gepost op 10/07/2012
Na het BK in Geel had ik een weekje rust. Op 1 juli vertrok ik met enkele collega-renners naar de Alpen. Voor ons verblijf hadden we gekozen voor Les Deux Alpes. Dit was een mooie uitvalsbasis voor bergachtige trainingstochten. Op het einde van elke training moest natuurlijk wel deze col beklommen worden.

De eerste vier dagen trainde ik goed door. Ik verkende verschillende hellingen in de buurt en genoot van het uitzicht. Af en toe genoot ik onderweg van een drankje op het terras.

Op vrijdag deed ik een rustig ritje in de vallei want zaterdag ging ik de langste tocht van de stage doen. Ik had me namelijk ingeschreven voor de 'Marmotte'. Dit is een toertocht voor wielrenners waar iedereen met een chip rijdt voor tijdsopname. Nadien ken je je officiële tijd over heel de tocht en krijg je van elke beklimming je klimtijd. De tocht startte in Bourg d'Oisans en eindigde boven op Alpe d'Huez. Tussenin moesten de col de Glandon, Télégraphe en de Galibier beklommen worden. Ik legde de 175km af in 5u56. De afdaling van de Glandon werd geneutraliseerd, mijn officiële tijd was dan 5u33.

Ik ben tevreden over mijn week in de Alpen. Ik was hier nog nooit geweest en heb genoten van het harde werk en de mooie uitzichten. Voor mij was het ook de eerste keer dat ik boven de 2000m hoogte ging met de fiets (Galibier).Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites