Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

verslag


Brabantse Pijl


wedstrijd gereden op woensdag 10 april 2013


Deze koers in eigen streek is voor mij altijd wel speciaal. Op mijn trainingparcours kan ik tegen de beste renners van de wereld rijden. De vele supporters zorgen ook weer voor een speciale sfeer. De Brabantse Pijl vertrekt op de Grote Markt in Leuven en komt aan in Overijse. Na een grote ronde van 130km volgen nog drie lastige lokale ronden van iets meer dan 23km. Tijdens elke ronde in en rond Overijse moesten we vijf hellingen beklimmen: de Hagaard, de Hertstraat, de Holstheide, de Ijskelderlaan en het Schavei. De opeenvolging van deze korte hellingen maakt van deze koers een echte uitputtingsslag.

Tijdens de grote ronde kozen een zevental renners voor de aanval. Ze namen een grote voorsprong en bij het ingaan van de plaatselijke ronden reden vijf renners nog steeds voorop (Hermans, Ghyselinck, Maes, Dehaes, Deignan). In Overijse werd het peloton elke ronde kleiner en kleiner. Ook de voorsprong van de vluchters werd kleiner. Op 50km van het einde reed Devolder alleen weg uit het peloton, hij kon de kloof alleen dichtrijden, Paul Voss, Leukemans en Malacarne volgden. De kopgroep, toen herleid tot 6 renners, had bij het ingaan van de laatste ronde nog een voorsprong van ongeveer 40”. In de laatste ronde konden Van Avermaet, Gilbert, Sagan, Chavanel en Geschke de kloof nog dichtrijden. Sagan was de sterkste van de kopgroep en won de wedstrijd.

Voor mij verliep het allemaal niet zo goed. Ik was wel mee in een groep van 50 renners achter deze kopgroep maar voelde me niet zo goed. De voorbije dagen had ik last gekregen van mij kuit. Dit probleem leek net op tijd opgelost maar tijdens de koers speelde het weer op. De pijn was nu zelfs tot in mijn hamstring voelbaar. Ik kon niet pijnvrij rijden en was genoodzaakt om gewoon te volgen, meer zat er niet in. Ik eindigde op de 42ste plaats en was natuurlijk ontgoocheld. Hopelijk ben ik tegen de Amstel Goldrace weer in orde.

Gepost door sander

Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites