Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

verslag


Amstel Goldrace


wedstrijd gereden op zondag 14 april 2013


Ik had voor de start het gevoel dat ik weer in orde was. De blessure aan mijn rechts been leek te zijn genezen. Ik ging met veel vertrouwen van start in deze Amstel Goldrace. Ten opzichte van vorig jaar was het parcours een beetje veranderd. Na 230km passeerden we de Cauberg voor de derde keer, er moest dan nog een lus van 21km afgelegd worden. Deze lus was ongeveer het parcours van het WK in Valkenburg. De meet lag ook niet meer op de top van de Cauberg maar wel 1,8km verder, net zoals op het WK van vorig jaar. Na iets meer dan een uur fietsen begon ik toch weer last te krijgen van mijn kuit en hamstring. Echt pijnlijk was het op dat moment nog niet maar het werd steeds erger en erger. Net als in de Brabantse Pijl kon ik weer niet voluit gaan door een stomme blessure. Ik besloot toch om nog door te rijden want in een koers als de Amstel Goldrace geef je niet zomaar op.

Na ongeveer 25km reden vijf renners weg, mijn ploegmaat Arthur Vanoverberghe was mee. Een duo kon een tijdje later nog de aansluiting maken zodat de kopgroep uiteindelijk zeven renners telde. In het peloton ging het er een lange tijd rustig aan toe. De vluchters konden daardoor een voorsprong van 11 minuten bij elkaar fietsen. Het tempo werd vanaf dan wat opgetrokken en de voorsprong verkleinde stelselmatig. Na 150km was er vooraan in het peloton een grote valpartij. De weg lag vol renners en niemand kon nog door. Vanvoor in het peloton werd niet gewacht en de groep viel uiteen in verschillende stukken. Pas 15km later kwam alles weer samen. Vanaf dan begon eigenlijk de finale. Er werd zeer nerveus gekoerst en er waren nog verschillende valpartijen. Aan de voet van de Gulpenerberg (45km van de meet) gingen weer verschillende renners tegen de vlakte. Ik werd weer eens opgehouden maar kwam nog terug op de Fromberg. Mijn pijlijk been weerhield me om nog langer aan te klampen. Ik loste en besloot om gewoon rustig tot aan de meet te rijden. Dat “rustig” tot aan de meet rijden werd jammer genoeg toch nog verstoord. Op 30km van de meet reed ik met volle snelheid op een ploegauto. Ik ging hard tegen de grond maar kon toch weer verder. Uiteindelijk bereikte ik de aankomst 9’12” na winnaar Kreuziger. Ik werd 95ste.

Na de meet had ik wel even tijd nodig om te bekomen van deze rit. Beide knieën waren gekneusd en mijn blessure van in de Brabantse Pijl speelde weer op. Tot nu liep alles dit jaar redelijk goed maar de laatste week slaat het allemaal wat tegen. Hopelijk herstel ik de komende dagen nog voldoende zodat ik toch nog één van de Ardennenklassiekers op een normale manier kan afwerken.

Gepost door sander

Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites