Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

verslag


Frankfurt


wedstrijd gereden op woensdag 1 mei 2013


Iets meer dan een week na Luik – Bastenaken – Luik stond ik al weer aan de start van een koers. De wedstrijd in Frankfurt is eigenlijk nog redelijk lastig. In het begin van de koers moet er bijna 10km aan één stuk geklommen worden. Nadien volgen nog verschillende kortere hellingen waaronder enkele zeer steile beklimmingen. De laatste klim ligt op 35km van de meet. Op het einde is het dus volledig vlak. De aankomst ligt in het centrum van Frankfurt.

In het begin van de koers reed een groep van negen renners weg. De kopgroep reed snel en in het peloton kwam er al vlug reactie. Omega Pharma – Quick Step nam de wedstrijd in handen en zette de volledige ploeg op kop. Het tempo lag redelijk hoog. Na iets meer dan 100km kwamen we op een lokaal parcours van 14km lang. Hier moesten we telkens een helling van 2,5km oprijden met in het begin stukken van meer dan 20%. De slijtageslag in het peloton kon beginnen. Na de laatste beklimming van de dag reden drie renners voorop, hierachter volgde een groep van 65 renners. Ik zat in deze grote groep. De ploegen van de sprinters maakten jacht op de drie leiders maar ze kwamen enkele meters te kort. Simon Spilak won de wedstrijd. Ik was in de finale nog lek gereden en eindigde helemaal achteraan in het peloton op de 67ste plaats.

Het belangrijkste voor mij was dat ik terug zonder pijn kon koersen. Enkele dagen rust na Luik – Bastenaken – Luik zorgden ervoor dat ik eindelijk kon herstellen van mijn hamstringblessure. Nu krijg ik rust tot 12 mei. Dan koers ik in Keulen.

Gepost door sander

Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites