Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

verslag


Ronde van Noorwegen


wedstrijd gereden op woensdag 15 mei 2013


Vorig jaar werd ik vierde in de ronde van Noorwegen. De ritten in deze ronde waren bijna allemaal hetzelfde als vorig jaar. Ik had natuurlijk ambities in deze koers en wilde het minstens even goed doen dan twaalf maanden geleden. Ik kwam met een iets mindere conditie aan de start van deze ronde maar had toch drie redelijk makkelijke ritten om het goede ritme te vinden. Pas in rit vier werd het echt zwaar.

De eerste rit was redelijk vlak en ging van Fredrikstad naar Sarpsborg. De eerste uren van de wedstrijd regende het, nadien werd het gelukkig droog zodat we met redelijk goed weer konden aankomen. In de finale deden we nog enkele rondjes op een kleine lokale ronde. Door de hoge snelheid in de finale werd het peloton de hele tijd op een lang lint getrokken. We gingen naar een massasprint. Op één kilometer van de meet was er een val, hierdoor was er een breukje in het peloton. Ik verloor 15” op de winnaar. De koers werd gewonnen door Alexandre Kristoff. Bij mij was het gevoel nog redelijk goed vandaag, jammer van het secondeverlies in de laatste kilometer. Ik werd 75ste.

Op de tweede dag van deze ronde stond er een rit op een golvend parcours op het programma. Al redelijk snel konden een zevental renners wegrijden. Onze ploeg was met twee renners mee. Vanaf het begin van de koers was het aan het regenen, het stopte die dag niet meer. Bij een temperatuur van minder dan 10 graden was dit natuurlijk een zeer koude dag. Ik had vandaag wel goede benen. Gedurende de hele rit zat ik op mijn gemak in het peloton, alles ging goed. Op het einde van de koers moesten we nog twee ronden op een rondje van 12km rijden. Hierin zat nog een steil klimmetje maar dit was niet lang genoeg om echt verschil te maken. De eerste passage op het klimmetje schoof ik vlot mee. In principe gingen we hier weer een massasprint krijgen. Op 15km van het einde liep het dan mis voor mij. Een renner voor mij viel en ik ging er over. We kwamen net aan volle snelheid een helling afgereden dus de klap was hard. Ik moest alleszins even bekomen en verloor veel tijd. Mijn heup was ook geraakt, ik kon niet meer deftig fietsen. Het werden 15 lange kilometers tot aan de meet. Ik verloor vandaag dan ook veel tijd en kon een goed klassement wel vergeten. Net zoals gisteren won Kristoff de rit.

Rit 3 was op papier de gemakkelijkste rit. Het was de hele dag redelijk vlak en op het einde moesten we nog 5 rondjes van 7km afleggen. Ook deze rondjes waren volledig vlak. Voor mij was dit ideaal want na mijn val van gisteren had ik toch wel last van stramme spieren en een pijnlijke heup. In de finale ging er dan toch weer iets mis voor mij. Door materiaalpech geraakte ik achterop. Ik kon niet meer terugkomen en moest de laatste kilometers van de koers alleen afwerken. Het volledige peloton stormde weer samen op de finish af. Vandaag was het de Nederlander Theo Bos die de snelste was in de massasprint. Ik eindigde 8 minuten later als 148ste.

Op de vierde dag stond de koninginnenrit op het programma. Het eerste deel van de koers was niet heel zwaar maar de finale was zeer lastig. Op 70km van het einde moesten nog twee ronden van 35km gereden worden. Elke ronde moest er een steile beklimming van iets meer dan 5km beklommen worden. Vorig jaar was ik hier nog met de besten mee omhoog gereden. Dit jaar liep het anders. Ik had duidelijk nog te veel last van mijn val en kon niets forceren. Meer dan gewoon de rit uitrijden zat er niet in. Ik eindigde op meer dan 15 minuten van winnaar Boasson Hagen en kwam als 92ste over de meet.

De laatse dag voelde ik me iets beter. De rit was niet super lastig maar op de plaatselijke rondes op het einde van de koers moest toch wat geklommen worden. In het begin reden acht renners weg. Bij aankomst op de lokale ronden hadden ze nog een voorsprong van 2 minuten. Ik had niet veel te verliezen en waagde mijn kans. Ik demarreerde uit het peloton en 20km later kwam ik vooraan aansluiten. We hadden toen nog altijd twee minuten voorsprong op het peloton en moesten nog 30km rijden. Ik hoopte natuurlijk dat we voorop konden blijven. Toen we nog één ronde van 22km moesten rijden schoot het peloton toch in gang. We verloren snel voorsprong en op 12km van de meet werden we teruggepakt. De Noor Kristoff won zijn derde rit, ik werd 61ste. In het algemeen klassement eindigde ik op de 109de plaats.

Dit rondje viel voor mij ontzettend hard tegen. Ik dacht dat ik goed ging rijden omdat ik toch hersteld leek van de problemen van de voorbije maand. Door mijn val tijdens de tweede rit viel alles in het water en heb ik heel de ronde gesukkeld.

Gepost door sander

Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites