Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

verslag


Ronde van Slovenië


wedstrijd gereden op donderdag 13 juni 2013


De ronde begon met een korte tijdrit van 8,8km door de straten van de hoofdstad Ljubljana. In het begin van de tijdrit moesten we gewoon een grote baan op en af rijden, de laatste kilometer was technisch. Ik had 10’42” nodig en eindigde op de 31ste plaats. De overwinning was voor de Canadees Svein Tuft (Orica-Green Edge).

Vrijdag reden we de twee rit van deze ronde. Het was een ontzettend warme dag, de temperatuur lag ruim boven de 30 graden. In het begin van de rit moesten we een lange helling oprijden. Nadien was het lang vlak maar in de laatste 30km lagen nog twee kortere hellingen. Ik had geen goede dag en moest de eerste laten rijden in de finale. Nadien forceerde ik niets meer en eindigde ik als 45ste. De rit werd gewonnen door Fabio Felline.

Op zaterdag stond de zwaarste rit op het programma. De rit was maar 170km lang maar zeer lastig. Al na iets meer dan 20km moesten we een eerste helling beklimmen. Nadien volgden nog twee cols waar telkens 1000 hoogtemeters overwonnen moesten worden. Op de laatste helling lag de aankomst. Vanaf de start werd er hard gekoerst. Na ongeveer 15km reed ik weg met een groepje van elf renners. De eerste helling bleven we samen met heel de kopgroep. Op de top hadden we een voorsprong van ongeveer 2 minuten. Echt veel voorsprong kregen we dus niet. Na de tweede beklimming van de dag bleven we vooraan nog met 5 renners over. Ik was nog steeds mee. De voorsprong bedroeg nog slechts 1 minuut. Tussen de tweede helling en de slotklim kwamen vanuit het peloton nog twee renners aansluiten. Met zeven bleven we tot aan de voet van de slotklim voorop. Daar werden we gegrepen door een uitgedund peloton. Op dat moment waren de beste krachten natuurlijk opgebruikt. Ik werd uiteindelijk 25ste maar beschouwde deze dag toch als een geslaagde test. Ik reed bijna een hele rit voorop en voelde dat de conditie stilaan toch weer aan het verbeteren is. De rit werd gewonnen door de Kroaat Rogina.

De laatste rit was de vlakste. In het begin van de rit moesten enkele korte hellingen beklommen worden. De tweede helft was echt vlak. In de finale moesten nog twee plaatselijke rondjes in Novo Mesto afgewerkt worden. Deze rit was de enige kans voor de sprinters en dus gingen ze ervoor. Een viertal ging er in het begin van de etappe vandoor maar ze kregen niet veel voorsprong. Op 15km van het einde werden de vluchters gepakt. De massasprint was onvermijdelijk en werd gewonnen door Brett Lancaster. Ik kwam als 47ste over de meet.

Gepost door sander

Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites