Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

verslag


Drenthe


wedstrijd gereden op zaterdag 10 maart 2012


Donderdag spraken we met de ploeg af om vanuit Antwerpen richting Emmen te vertrekken. In deze stad lag het hotel waar we twee nachten zouden logeren.

Vrijdag startte ik in Dwars door Drenthe. Deze koers van ruim 200km loodste ons langs smalle wegjes van Emmen naar Hoogeveen. Door het vele draaien en keren, de wind in de open vlaktes, was het een nerveuze wedstrijd. Enkele keren brak het peloton in meerdere stukken maar uiteindelijk bleef alles bijeen tot op 60km van de meet. Een val op een klein wegje zorgde voor een definitieve afscheiding van een zeventigtal renners. Ik had te veel tijd verloren achter de valpartij. De benen voelden ook niet zo sterk aan en ik kon de sprong naar voor niet meer maken. Theo Bos toonde zich de snelste van de groep en won de koers.

Een dag later reden we nog een koers in dezelfde streek. De aankomst van vrijdag werd gewoon opnieuw gebruikt voor de koers van vandaag. Onderweg kregen we evenveel smalle wegjes voorgeschoteld. Dit werd nog eens aangevuld met keienstroken. In plaats van over kasseien te rijden reden we over afgeronde keien. Ik voelde me vandaag weer niet goed en besloot te stoppen in de bevoorrading. De grote groep waar ik inzat bleef niet op het parcours en zo miste ik de bevoorrading. Gelukkig kon ik in een auto van een andere ploeg mee naar de aankomst. Na een zware slijtageslag won Bert-Jan Lindeman de wedstrijd. Stijn Neirinck werd vijfde, Tom van Asbroek werd 7de.

Door het wegvallen van enkele renners in de ploeg zal ik morgen nog starten in Gent-Ieper.

Gepost door sander

Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites