Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

verslag


TRW, rit 2


wedstrijd gereden op zondag 22 juli 2012


De koers van vandaag vertrok in Binche en kwam aan in Mettet. In de buurt van Namen en Andenne deden we enkele beklimmingen. De hellingen lagen allemaal in de finale, het zou dus lastig worden op het einde.

In deze ronde is het zeer belangrijk om bonificaties te nemen. Tijdens elke rit zijn er drie sprints onderweg waar er telkens 3, 2 en 1 seconde te verdienen zijn. De verschillen in het algemeen klassement zijn hier al elk jaar zeer klein, elke seconde telt dus.

Twee renners reden in het begin van de rit weg. Ze namen een voorsprong van ongeveer drie minuten. Voor de laatste seconde werd nog telkens gesprint in het peloton. In de finale werden de vluchters gegrepen en ging het tempo in het peloton fors omhoog. Toch moest bijna niemand lossen en werd er weer gesprint voor de zege. De Italiaan Danilo Napolitano won de rit. Hij wordt ook de nieuwe leider in deze ronde. Ik kwam als 35ste over de meet. Morgen rijden we de zwaarste etappe van deze ronde, een rit door de Ardennen met vele beklimmingen.

Gepost door sander

Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites