Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

verslag


Ronde van Burgos, rit 1


wedstrijd gereden op woensdag 1 augustus 2012


De eerste rit van de ronde was maar 135km lang. Na 84km moesten we een klimmetje van 3km oprijden. Na 112km passeerden we aan de aankomst, de streep lag op de top van een bergje van 1km lang. Na de eerste doortocht aan de streep moesten we nog een ronde van 23km afleggen.

De start van de rit was op kleine bochtige wegen. De wind waaide hard en de renners waren nerveus. Twee renners reden weg, mijn ploegmaat Van Hecke sprong er naartoe en ze namen een kleine voorsprong. De groep kwam toch terug en 16 renners konden wegrijden. Deze omvangrijke kopgroep was natuurlijk een gevaar voor de klassementsrenners. Rabobank was vooraan niet vertegenwoordigd en ging meteen op kop rijden. Orbea en ook mijn ploeg reed met twee renners mee op kop. De voorsprong berdroeg nooit meer dan 2 minuten maar er moest hard gereden worden. Zelfs met tegenwind reden we tijdens deze etappe 44km/u. Pas op 1km van het einde werd de laatste overblijver van de kopgroep gegrepen en sprintte een peloton van ongeveer 100 renners voor de zege. De Spanjaard Moreno kwam als eerste over de meet.

Ik was op 15km van het einde betrokken bij een valpartij. Ik liep zelf geen schade op maar stond lang stil. Het kostte veel krachten en het duurde een tijdje voor ik weer terug kon aansluiten bij het peloton. Ik geraakte niet meer tijdig vooraan en eindigde pas als 64ste. Jammer dat ik weer viel maar gelukkig hield ik er geen verwondigen aan over. Morgen staat er een redelijk vlakke rit op het programma met in de laatste kilometer een bochtige en hellende aankomststrook.

Gepost door sander

Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites