Sander Armee - Officiële website
Volgende wedstrijd
Recente resultaten
Ninove.46
Ploegentijdrit Borlo.2
BK La Roche en Ardenne.0
Ruddervoorde.42
Ronde van Slovenië, klassement.27

verslag


Coppa Agostoni


wedstrijd gereden op vrijdag 17 augustus 2012


Deze koers is de zwaarste van de drie wedstrijden die we hier rijden. De eerste 50km van de koers waren redelijk vlak. Nadien reden we nog een 30-tal kilometers op golvende banen. Dan, na 80km, kwamen we aan de voet van de Madonna del Ghisallo. Deze klim is 9,5km lang, vooral de eerste 5km zijn lasting. Na de Ghisallo moesten er nog drie hellingen beklommen worden.
Na ongeveer 50km was ik met een grote groep van ongeveer 30 renners weggereden. We konden twee minuten voorsprong nemen op het peloton. Op de eerste beklimming spatte de kopgroep uit elkaar. Twee renners reden weg, ik volgde kort daarachter in een groepje van 8 renners. Ik passeerde de top als derde. Na deze klim moesten we nog 40km rijden tot de volgende helling. De samenwerking was niet geweldig maar we bleven toch voor het peloton rijden. Het peloton telde nog maar 50 renners op dat moment. Aan de voet van de tweede klim hadden we al 3 minuten achterstand op het duo dat voorop reed. Het peloton reed een minuutje achter mij. Ik versnelde op deze klim en boven bleven we nog met 5 over.
We begonnen aan de derde en steilste helling met 40” voorsprong op het peloton. Hier werd ik ingehaald en voorbijgestoken. Uiteindelijk kwam ik in een groepje terecht dat voor de 16de plaats reed. Op iets meer dan 10km van de meet geraakte ik alleen weg uit deze groep. Ik nam snel veel voorsprong en was op weg naar de zestiende plaats tot een agent op de moto me de foute weg deed inslaan. De agent besefte dit veel te laat en ik kwam in het verkeer terecht. Toen ik terug op het parcours kwam was zelfs de groep waar ik uit was weggereden al aangekomen. Na een hele dag in de aanval gereden te hebben was dit echt wel een afknapper van formaat. De overwinning ging vandaag naar Emmanuele Sella.

Gepost door sander

Officiële website Sander Armee © 2010 - Designed by JS-Websites